Alhamdulillah Nusaybah Maszlee G0ndol 6 Anugerah Siswa Cemerlang Di Qatar , Pelajar Asia Tengg4ra Pertama Raih CGPA4.0 Setiap Semestar.

 Mengharukan Perkataan yang sesuai untuk menggambarkan kepintaran anak sulung bek4s Menter1 Pendidikan, Dr Maszlee Malik selepas berjaya mer4ngkul enam anugerah di Universiti Georgetown, Qatar.

Melakar sejarah tersendiri, Nusaybah yang merupakan pelajar sarjana muda jurusan P0litik dan Hubungan Antar4bangsa mendapat Suma Cum Laude (pelajar paling cemerlang), anugerah pingat Dekan, tes1s terbaik.


Malah dia turut menerima anugerah Pelajar Paling Cemerlang pengkhususan P0litik dan Hubungan Ant4rabangsa.


Gadis berusia 24 tahun itu juga merupakan pelajar Malaysia dan Asia Tenggara yang pertama mencapai markah keseluruhan bagi semua semester (CGPA) 4.0.Ekoran kecemerlangannya itu, Yang di-Pertuan Ag0ng, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah bersama Raja Permaisuri Ag0ng, 


Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah menzahirkan ucapan tahniah selain berharap dapat menjadi inspirasi kepada seluruh rakyat Malaysia.


Malah kejayaan anak kepada pas4ngan Dr Maszlee dan Dr Hamidah Mat itu menjadi buah mulut masyarakat selain tul4r di laman sos1al.


Dalam pada itu, ketika menjawab komentar warga maya di laman sosi4l yang bertanyakan tips mendidik anak-anak, Maszlee menyatakan, dia hanya memberi penekanan terhadap pembacaan dan corak pemikiran krit1s.


Memetik lap0ran Harian Metro, dia meng4kui bahawa anaknya, Nusaybah adalah seorang yang kuat membaca, berfikiran krit1s dan rajin berusaha sendiri.


Selain itu, anaknya juga banyak melakukan analisa serta t1dak mudah mengikut secara membut4 tuli.


Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post