Alhamdulillah Selepas Hampir Sebulan ,Herry Nizam Seb4k Dapat Sampai Mekah Untuk Tunai Ibadah Umrah.


Keazaman se0rang lelaki yang dikenali sebagai Herry Nizam yang sanggup berjalan kaki dari Plaza Tol Bidor, Perak menuju ke Mekah secara solo demi mengerjakan ibadah Umrah telah membuahkan hasil apabila sudah sampai di tanah suci.


Meskipun melalui pelbagai hal4ngan dan cabaran, Herry telah meng3jutkan ramai apabila impiannya untuk menjejaki tanah suci Mekah telah tercapai tidak sampai sebulan selepas menerima b4ntuan sese0rang.


Herry diberi b4ntuan 2 tiket penerbangan percuma ke Mekah

Menceritakan kembali, Herry mended4hkan dia menerima sumbangan dua tiket 


penerbangan secara percuma dari Bangk0k ke Mekah oleh seorang individu yang berniat mahu melancarkan perjalanannya ke sana.


Pada awalnya, Herry enggan untuk menerima tawaran tersebut namun, dia telah bersetuju selepas dinasihati rakannya kerana tid4k mahu mengh4mpakan perasaan individu yang memb4ntunya.


Terbaharu, menerusi hantaran terbaharu Herry di laman TikT0knya, kelihatan Herry sedang bertahallul dengan menggunting rambutnya selepas selesai melaksanakan rukun saei’ di dalam masjid Al-h4ram.


Dalam rak4man itu, ia telah menjadi bukti Herry sudah berada di tanah suci dan lelaki dalam rak4man tersebut telah menjadi s4ksi bahawa ibadah umrah Herry telah dilaksanakan.“Asalamualaikum, dia dah tahallul maknanya lepas dia tahallul umrah dia dah selesai. Aku s4ksi umrah abang ini sudah selesai,” ujar lelaki itu.


Herry melu4hkan rasa s3bak kerana dia tidak menyangka keinginan dan impiannya telah term4kbul selepas mengharungi pelbagai dugaan yang men1mpa, sebelum ini.


“Saya tak boleh nak cakap apa, seb4k sangat. Sepanjang perjalanan saya menitis air mata. Terima kasih sahabat saya kerana mendoakan saya sampai ke tahap ini. 


Jadi, apa-apa kita nak buat kita kena yakin Allah itu Maha Mengetahui segala-galanya,” kata Herry.Net1zen turut s3dih

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata net1zen turut berasa seb4k mendengar kata-kata Herry yang 


mempunyai keazaman serta keyakinan yang tinggi untuk melakukan amal ibadah demi Allah.Ramai syukur Herry selamat sampai

Dalam pada itu, ramai bersyukur Herry sudah sampai ke Mekah dengan selamat dan berharap agar urusannya sentiasa dipermudahkan balik ke Malaysia.Sumber: TT Herrynizamshop

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post