Baby Naail Akan Diasingkan Daripada Orang Ramai ,Prosedur "Gene Therapy"Bermula.Ibu kepada se0rang bayi yang mengh1dap peny4kit Spinal Muscular Athropy (SMA) Tahap 1, Wan Muhammad Naail iaitu Siti Noraraihan Mohd Amin melu4hkan rasa syukur apabila anak tersayangnya itu


akan bermula menjalani prosedur untuk r4watan Gene Therapy Zolgensma selepas dana RM9.28 juta berjaya dikumpulkan menerusi misirakyat.


Perkara itu dikongsikan sendiri oleh Raihan di laman Instagramnya yang turut memberitahu anaknya itu ada mengikuti perkembangan bulanan bersama peg4wai perubatan genetik, pernaf4san, neurologi dan pakar diet.


Susulan itu, Baby Naail perlu diasingkan daripada orang ramai buat masa ini bagi memastikan r4watan tersebut berjalan dengan lancar.“Naail ada follow up bulanan hari ini dengan team genetik, respi (pern4fasan), neurologi, dietition. Alhamdulilah hari ini dah bermula prosedur untuk Gene Therapy, 


kena asingkan daripada jumpa oramai orang buat mas aini. Moga dipermudahkan r4watan Naail,” ujarnya.


Bukan itu sahaja, Raihan turut memaklumkan anaknya akan men4ngis ketika bertemu dengan jurur4wat memandangkan Naail sudah mula mengenai sese0rang.


Dalam pada itu, Raihan yang juga merupakan adik kepada pelak0n popular, Fattah Amin berharap agar urusan anaknya dipermudahkan dan akan memberitahu kepada orang ramai mengenai tarikh r4watan tersebut.


“Sejak sudah kenal orang ini, nampak jurur4wat baju hijau je n4ngis. B3ngkak mata men4ngis sahaja hari ini.


“Moga dipermudahkan segala urusan Naail, insya-Allah tunggu keputusan d4rah yang diambil hari ini. Nanti Raihan akan bagi perkembangan tarikh rawat4n Naail bila ya,” jelasnya lagi.Net1zen bersyukur

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata net1zen melu4hkan rasa gembira dan bersyukur dengan khabar yang disampaikan oleh Raihan dan mendoakan urusan r4watan Naail dipermudahkan kelak.Terdahulu, pelak0n popular, Fattah Amin pernah berkongsi tentang m4salah kesihatan anak saudaranya, Wan Muhammad Naail atau Naail yang mengh1dap peny4kit jarang dijumpai.


Baby Naail terp4ksa bergantung pada mesin bantuan pernaf4san memandangkan otot-ototnya semakin hari semakin lemah termasuk otot p4ru-p4ru dan ia boleh dir4wat 


selepas mengambil ubat paling efektif, Zolgensma (Gene Theraphy) yang harganya mencecah USD2.1 juta bersamaan lebih RM9 juta.

Sumber: Ig Raihan Amin

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post