Dah Kunyah Banyak Kali Tapi Masih Tak Lum4t, Wanita Menang1s Selepas Tarik Makanan Yang Disangkanya DagingBaru-baru ini roti canai telah disenaraikan di tempat kedua dari 100 ‘street food’ paling sedap di dunia menerusi kajian yang dijalankan Taste Atlas. Hal ini bukan sesuatu yang mengh4irankan kerana roti canai sememangnya mempunyai banyak penggemar setia.


Baru ini tul4r mengenai seorang wanita yang memesan roti canai namun bertukar menjadi pengalaman yang trag1s hingga boleh membuatkan sesiapa pun jadi tr4uma!


Dalam perkongsikannya wanita ini kelihatan hairan apabila roti canai yang dimakannya tidak atau hancur meskipun sudah dikuny4h berkali-kali.


“Ingatkan daging, rupanya mop!”

Perkongsian @yonabi di Tiktok menunjukkan wanita itu menangis selepas menyedari roti canai yang dimakan tidak lumat apabila dikunyah berkali-kali.


Alangkah terkejutnya dia ketika menarik ‘sesuatu’ yang disangka daging, rupanya tali mop.

“Kunyah tak lumat rupanya tali mop, menangis member”


Dah Kunyah Banyak Kali Tapi Masih Tak Lumat, Wanita Menangis Selepas Tarik Makanan Yang Disangkanya Daging


Di ruangan komen, rata-rata net1zen turut simpati dan jijik dengan roti canai yang dimakan wanita berkenaan. Malah, beberapa diantara mereka turut berkongikan pengalaman mereka berdepan dengan keadaan yang lebih kurang sama.


“Dalam roti canai saya pernah ada bulu, tak nak tahu bulu apa…”


“Pernah kena, kunyah2 keras rupanya kuku ibu jari kaki, kuku tu letak dalam bingkai gambar dekat pejabat.

“Saya hampir nak makan mee goreng ada ul4t sampah yang masih hidup”


“Pernah minum air teh o ais ada baby lipas, tapi dah separuh minum baru perasan, terus bagitahu mamak, boleh pula dia cakap lipas j4tuh dari atas, saya je yang tak perasan.


Apa-apapun, dinasihatkan agar sentiasa tengok kebersihan di premis makanan sebelum mahu memesan atau makan di situ bagi mengel4kkan kejadian seperti ini.


Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post