Dayah B4kar Kongsikan Pengalaman Bermusaf1r Bawa Anak Semasa PKP"Saya Naik 3 Flight Sehari ,J1had Pertemukan Anak Dengan Suami"
Bukan mudah menjadi isteri se0rang suami unit beruniform seperti tent3ra. Bila berk4hwin dengan kaum Adam yang berkerjaya t3ntera ini, memang pelbagai cabaran dan dug4an. 


Dari bercinta hinggalah mempunyai anak, cabaran itu tetap ada. Di belakang suami se0rang t3ntera, berdirinya seorang isteri yang sangat kuat dan banyak berk0rban. Begitu juga yang dikongsikan oleh personaliti tv iaitu Dayah Bakar.
Dayah atau nama sebenarnya Nurhidayah Abu Bakar sering membuat perkongsian mengenai hubungan jarak jauh, cabaran yang dihadapi dan pengal4mannya sendiri. 


Dia yang merupakan se0rang ibu ini pernah menjalani pr0ses keh4milan dan bersal1n tanpa kehadiran suami. Kisahnya mengund4ng s3bak wargnet apabila terp4ksa berjauhan dengan suaminya yang merupakan peg4wai t3ntera ak1bat pand3mik .


“Flight untuk sampai ke destinasi saya, kena naik 3 flight satu hari bersama baby..”


“berbekalkan tenaga dan semangat, lapar sangat sebab saya menyusvkan anak..”


“Its a long journey for me and my baby..”


Menurut Dayah Bakar dia seb4k baca satu komen di satu videonya di youtube. “bila tengok perjalanan dayah bukannya sebab lama tak jumpa tapi lebih kepada terharu 


kerana ia merupakan jihad se0rang ibu dan isteri untuk mempertemukan anak dengan suaminya buat pertama kali”


Berbaur perasaan dengan seb4k, gembira dan bersyukur. Tapi Dayah Bakar percaya dengan perancangan Allah itu paling terbaik.


Begitu cepat masa berlalu Dayah Bakar dan anak pernah menetap lebih kurang setahun di bumi Australia bersama suami tercinta, Kapten Muhammad Hanif Hamidi dan kini telah pulang bersama ke tanah air tercinta, Malaysia.


Sekadar info, Dayah telah berk4hwin dengan Muhammad Hanif pada Jun 2018 dan pas4ngan itu dikunriakan se0rang anak lelaki yang bernama Achbar pada 17 Ogos 2020.


Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post