Gelagat Si Bulus Mata Duit4n Mencu1t Hati Ramai "Nak Beli Whiskas ,Seringgit Mana Cukup"Mata duitan atau dalam bahasa Inggerisnya adalah ‘gold digger’ seringkali digambarkan oleh sese0rang yang sanggup melakukan apa sahaja demi mendapatkan wang ringgit. 


Menyebut tentang sese0rang, ia pasti dikaitkan dengan manusia. Tetapi pernahkah anda melihat makhluk ciptaan Tuhan yang lain seperti kucing memiliki sifat tamakkan wang?Ya, ada kucing yang mata duitan! Mis4lnya seperti dalam v1deo pendek ini yang memaparkan perbualan se0rang wanita bersama kucing peliharaannya. 


Pada awal v1deo, wanita ini yang membahasakan dirinya sebagai Kakak telah mer4kamkan gelagat kucingnya yang dipanggil Adik yang sedang tidur.
Menurut Kakak, Adik terbukti seek0r kucing yang sukakan wang ringgit apabila dia telah melakukan uj1an kecil kepada kucing kesayangannya itu.


Pada mulanya, Adik yang sedang tidur mula terjaga apabila mendengar suara kakaknya itu. Apabila Kakak menghulurkan sekeping wang kertas bernilai RM1, Adik hanya mendiamkan diri dan terus menutup matanya. 


Lebih melucukan lagi, Adik terus mengalihkan kaki hadapannya seolah-olah t1dak mahu menyentuh wang kertas yang bernilai rendah itu!


Kakak kemudian kembali dengan membawa sekeping wang kertas bernilai RM5. Kakak menghulurkan wang itu kepada Adik yang kemudiannya terus mengambil sambil mencium wang tersebut.

“Oh kalau Kakak nak p3luk tak bagi, bagi du1t nak pulak”.


T1dak lama kemudian, Kakak menghulurkan wang kertas berwarna merah yang bernilai RM10 kepada Adik. Sepertimana kanak-kanak 5 tahun lain, 


Adik terus ‘mer4mpas’ duit tersebut daripada tangan wanita ini sekali gus membuatkan si Kakak terk3jut dan mentert4wakannya.


Kelakuan Adik persis kanak-kanak yang t1dak sabar untuk membuka sampul duit raya. Comel betul! Apa agaknya yang Adik nak beli ya dengan duit sebanyak itu?


Sumber: hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post