Hafiz Mahamad Hargai J4sa Dan Hadiahkan Cikgu Tiket Tunaikan Umrah.Usahawan yang juga pempeng4ruh media sos1al, Hafiz Mahamad sememangnya terkenal dengan sikapnya pemurah dan sudi membantu insan yang memerlukan.


Bukan itu sahaja, ramai mengagumi dengan sikapnya yang sentiasa menggembirakan hati isteri yang telah bersama baik ketika senang mahupun detik suk4r sebelum menjadi insan berjaya.


Dijemput beri kata-kata m0tivasi

Terbaharu, hantaran dikongsikan oleh pemilik nama Abdul Hafiz Harisuddin Mahamad mendapat 


perh4tian ramai apabila dia menyatakan perasaan pertama kali kembali semula ke sek0lah selepas tamatnya Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).


Hafiz berkata, pada asalnya dia dijemput hadir bagi memberikan motivasi buat para pelajar di sek0lah lamanya namun ditol4k secara baik dengan mengatakan dirinya tidak layak berbuat demikian.Ujarnya, insan yang layak memberi kata-kata m0tivasi adalah insan bergelar guru kerana merekalah pemberi ilmu selain membentuk sese0rang ke arah lebih baik.


“Cikgu minta saya sampaikan kata-kata m0tivasi untuk pelajar. Saya kata, maaf saya tak boleh. Hari ini saya datang bukan untuk mengaj4r atau mendidik kerana saya t1dak layak.


“Cikgulah pendidik sebenar pada kami. Saya hanya datang untuk memberikan contoh supaya suatu hari nanti mereka turut menghargai ‘pemberi pemberi ilmu’ yang ada.


“Cikgu, siapa dan apa pun kami selepas sek0lah, yang baik itu semuanya datang dari didikan cikgu,”ujarnya.Hadiahkan cikgu tiket umrah

Hantaran yang sama, Hafiz turut memberi k3jutan buat cikgu bernama Linda kerana telah mendidiknya dengan penuh kesabaran sewaktu zaman sek0lah dulu.


Sebagai tanda penghargaan, usahawan kel4hiran Kota Bharu Kelantan itu menghadiahkan tiket penerbangan menunaikan umrah buat Cikgu Linda.


“Saya nak hadiahkan satu tiket umrah buat satu insan ini. Saya terhut4ng budi dengan dia. Saya m4lu dengan cikgu-cikgu saya.


“Saya nakal dulu. Izinkanlah saya budak n4kal ini datang balik ke sekolah ini untuk menggembirakan awak. Cikgu saya tak tahu saya nak hadiahkan ini.


“Tengoklah reaksi dia, Ya Allah gembira sangat.  Di sini saya ada k3jutan, saya rasa bert4nggungjawab untuk beri balik.


“Hujung tahun ini atau awal tahun depan, saya nak bawa Cikgu Linda ke bumi Allah untuk menunaikan umrah,”umum Hafiz dihadapan khalayak ramai dalam sebuah dewan.M4lu sebab dulu pelajar n4kal

Dalam pada itu, Hafiz turut akui dirinya merupakan seorang pelajar n4kal dan meminta maaf sekiranya pernah mengec3wakan hati para pendidik suatu ketika dahulu.


Pun begitu, Hafiz berharap agar para pelajar ‘n4kal’ pada masa kini dan akan datang dapat menggembirakan hati se0rang insan bergelar guru.


“Jika kerjaya kami bagus. Cikgu masih happy dengan kami.


“Jika hidup kami s3dih, saya tahu cikgu masih mendoakan kami. Terima kasih, Cikgu.


“Esok saya belanja semua cikgu dan staf sek0lah ini makan KFC. Saya hanya wakil dari pelajar dari sini. InsyaAllah, jumpa cikgu nanti di Bumi Allah,”ujarnya lagi.Sementara itu, Hafiz meneg4skan segala rezeki yang dikurniakan kepadanya hanyalah sebagai seorang lelaki yang menumpang rezeki isteri.


Sumber: Ig hafizmahamad

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post