Inilah Kisah S3dih Akka Nasi Lemak Vir4l ,Di Sebalik Populariti Akui Masih Lagi Menyewa ,Rumah Pun Tiada Perabot.Kisah s3dih akka nasi lemak vir4l, di sebalik p0pualariti akui masih menyewa. Rumah Pun Tiada Perab0t. Tidak semua populariti baik untuk sebahagian orang. Ada yang memb4ntu, tapi tak kurang juga ia mampu mendatangkan t3kanan. 


Contoh Youtuber Sugu Pavitra yang mengambil keputusan berdiam diri di media sosi4l selepas kisahnya menjadi sor0tan media.


Terkini, populariti yang tak terjangkau di media sosi4l melibatkan Akka Nasi Lemak Vir4l atau nama sebenarnya Sangeetha yang berniaga di Sri Kembangan.


Kisah S3dih Akka Nasi Lemak Vir4l

Selepas kisahnya berniaga nasi lemak dengan pelbagai lauk pauk vir4l, gerai kecilnya menjadi tumpuan ramai.


Diberitakan orang ber4tur hampir 6 jam untuk mendapatkan nasi lemaknya yang tular di media sosi4l. Ramai menjangkakan, bila ramai membeli, 


maka keuntungan semakin banyak namun satu sorotan video memperlihatkan “p0pulariti” itu tidak mampu membeli ketenangan kepada kehidupannya.Jelas dalam video dikongsi, kelihatan tubuhnya semakin kurus. Bukan kerana tak makan tapi sebab tak lalu makan kerana badannya agak p3nat mencuci bekas-bekas makanan selepas habis berjualan.


Di Sebalik Populariti Akui Masih Menyewa. Rumah Pun Tiada Perabot


“Perniagaan ini telah menjejaskan kesihatan badan saya. Bukan saja perlu cuci periuk belanga tapi kereta juga setiap hari. Kereta bau ayam dan udang. Semua ini memenatkan hingga saya tak lalu makan dan sebab itulah badan jadi kurus.


Ya, mak-mak pun biasa lalui hal ini. Bila badan terlalu p3nat memang tak l4rat nak makan.


Bahkan akka nasi lemak viral turut meminta masyarakat tid4k bercakap bukan-bukan disebabkan badannya yang agak kurus itu. Sebalik popularitinya itu juga, akka nasi lemak vir4l meng4kui hidupnya tidak sesenang mana. Dia masih menyewa satu bilik kecil dan tidur di satu tilam bujang bersama anak-anak.


“Sofa dan perabot pun tiada di rumah. Masih bergelut untuk kehidupan.Banyak yang mampu kami beli walau gerai ini menjadi vir4l,’ 


katanya yang meminta pada sesiapa yang bertanya tentang kisah kehidupannya, boleh datang ke gerai jualannya dan dia akan menjawab semua soalan di tanyakan.


“Jangan mengh1na saya di media sosi4l. Datang ke gerai dan saya boleh luangkan masa sekurang-kurangnya lima minit menjawab setiap pertanyaan orang ramai,” 


katanya yang meminta orang ramai memahami keadaannya dan berkelakuan baik dan melayaninya seperti manusia lain.


Ya, tidak semua yang kita nampak vi4al itu tidaklah indah di mata kerana ada kisah di sebalik yang kita tak tahu.


Sumber:Hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post