Mawi Kongsi Detik Kena S1hir Di Sisi Isteri"Tak Sedarkan Diri Seolah-Olah M4ti Selama 15Minit "

Tak boleh bayangkan zaman maju sekarang ini, masih lagi ada yang menggunakan kaedah khur4fat iaitu s1hir untuk melunaskan n4fsu dan h4sad d3ngki diri terhadap orang lain.


Tidak terkecuali dari terkena perbuatan sebegini, penyanyi, peng4rah dan penyampai radio, Mawi berkongsi situasi ngeri yang dihadapinya ak1bat daripada terkena perbuatan terkvtuk ini.


Memetik lap0ran Harian Metro, Mawi mend3dahkan bahawa dia berdepan satu keadaan di mana dia seperti m4ti selama 15 minit dan keadaan itu membuatkan dirinya berasa ins4f kerana hampir keh1langan ny4wa yang berlaku tujuh tahun lalu.


“Ketika itu saya t1dak sed4rkan diri seolah-oleh m4ti selama 15 minit. Saya sedar semula apabila bahagian kepala terasa sejuk dan mendapati isteri saya, Ekin sedang memb4sahkan kepala saya.


“Ketika itu dia mer4ung dan menang1s sambil mengel4p d4rah yang berlumuran di seluruh badan saya. Kejadian ini turut disaksikan oleh kembar Ekin iaitu Ain dan bapa saudara saya yang berada di hspital ketika itu.


“Saya memang tak ingat apa yang berlaku,” ceritanya.


Sehubungan itu, dia hampir membuat keputusan untuk berhenti daripada dunia hiburan dan berasa tr4uma.


“Disebabkan kejadian itu, saya hampir membuat keputusan untuk berhenti daripada dunia hiburan. Rasa f0bia juga selepas apa yang terjadi. Ekin pun minta saya berhenti menyanyi dan keluar dari industri hiburan.


“Saya berfikir juga tapi saya suka menyanyi, berlak0n, buat filem dan sebagainya. Allah sudah letak saya di sini, jadi saya buat yang terbaik saja dan tawakal.


“Selepas kej4dian itu saya suka menulis skrip dan meng4rah. Saya lebih jadi seorang pemikir. Ketika itu juga datang tawaran mengarah. Sejak itu saya lebih ghair4h dalam dunia pengarahan,” jelasnya.


Ekoran situasi yang dihadapinya, dia terp4ksa ‘mendiamkan diri’ buat sementara waktu dan tidak meng3syaki mana-mana pihak yang membuat kerja s1hir itu malah, memilih untuk memperbaiki diri sendiri.


“Saya tetap menasihatkan orang ramai untuk sentiasa berhati-hati terhadap s1hir dan juga perkara gh4ib. Kita tak tahu dan saya pun tidak pernah menvduh. Jujurnya, saya bersyukur Allah beri saya rasa semua itu dan saya akui semua itu mengins4fkan saya.


“S1hir ini wujud, jadi kita sentiasa beringat. Selain solat sunat dan membaca Al-Quran, amalkan zikir seperti Asmaul Husna, Allah ada 99 nama, satu hari kita sebut satu nama berulang-ulang pun sudah memadai,” nasihatnya.


Sumber: Hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post