"Supernumerary Mesiodens Tooth"Tumbuh Gigi Berlebihan ,Anak Che Ta Selamat Jalani Pemb3dahan.
Pelak0n dan ahli perniagaan, Rozita Che Wan di Ig yang memperlihatkan anak b0ngsunya iaitu Aaisyah Dhia Rana ditol4k ke dewan b3dah meraih perhat1an ramai.


Rozita atau lebih mesra dengan panggilan Che Ta berkata Aaisyah, 9, kini dalam keadaan stabil selepas menjalani pemb3dahan gigi yang dipanggil Supernumerary Mesiodens Tooth di sebuah pusat perub3tan di Kuala Lumpur.


Kata Che Ta, anak perempuan tunggalnya itu kini sedang mendapatkan rehat yang secukupnya selepas menjalani pembed4han berkenaan.

Aaisyah berehat selepas pembed4han selesai.


“Ikutkan sejak beberapa bulan lalu, dia (Aaisyah) sering meng4du tak selesa di bahagian giginya.


“Jadi selepas dipermudahkan, pembed4han berjaya dilakukan hari ini. Menurut d0ktor, k3s seumpama ini agak jarang terjadi iaitu kewujudan gigi lebih di bahagian tengah.


“Kata d0ktor lagi, secara umumnya di dalam dunia ini ada sekitar 0.5 hingga 3 peratus k3s seumpama itu,” katanya.


Kata Che Ta, pembedahan tersebut perlu dilakukan bagi membolehkan pertumbuhan gigi kekal baharu anaknya itu berjalan dengan lancar.


“Masa melakukan CT Scan baru-baru ini, baru nampak mas4lah yang timbul. Apabila dilakukan X Ray memang wujud mas4lah itu,” jelasnya.
Aaisyah kuat semangat jalani pemb3dahan.


Dalam pada itu, isteri kepada aktor Zain Saidin juga melu4hkan rasa syukur apabila Aaisyah kuat semangat untuk menjalani pembed4han meskipun pada usia yang masih kecil.


“Terima kasih yang mendoakan kesihatan dan keadaannya,” ujarnya.


Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post