Ustaz Ebit Lew Ajar Ucap Syahadah ,Wanita Ini Terus Berhijab Selepas P3luk Islam.Pend4kwah bebas terkenal, Ebit Lew atau nama sebenarnya Ebit Irawan Ibrahim Lew melu4hkan rasa syukur apabila dia mengajar ucapan kalimah syahadah kepada seorang wanita yang dikenali sebagai Paweena di hadapannya.


Menerusi hantaran yang dimuat naik oleh pend4kwah yang berusia 39 tahun itu di laman Instagramnya, difahamkan Paweena telah berhubung dengan Ebit Lew di Fb untuk bertanya soalan mengenai Islam dengan lebih mendalam.


Sebaik sahaja selesai mengucap dua kalimah syahadah, dia kemudiannya membawa Paweena mendaftarkan statusnya sebagai agama Islam di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.


“Alhamdulillah baru bawa Miss Paweena mem3luk Islam. Ucap syahadah dan terus daftarkannya. Allah sayang Paweena. Tiadalah yang lebih berharga di dalam hidup melebihi dapat dekat dengan Allah.


“Katanya inilah hari paling bahagia dalam hidupnya. Tidak pernah rasa begini.


“Dia berhubung melalui Fb tanya soalan berkenaan Islam. Syukur pada Allah. Saya ajar syahadah dan Islam kemudian terus dafarkan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan. Semoga Allah bantu Paweena untuk terus belajar Islam,” katanya.Net1zen seb4k

Susulan itu, menjengah ke ruangan komen, rata-rata net1zen melu4hkan rasa seb4k apabila melihat video pend4kwah terbab1t yang telah berjaya menarik seseorang untuk memeluk agama islam.
Harap ada yang bantu untuk memb1mbing dia

Dalam pada itu, net1zen berharap akan ada individu lain yang akan memb4ntu membimbing Paweena untuk terus mengajar dan mengenal agama Islam dengan lebih mendalam.
Sumber:Ebit Lew

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post