Anak Ramai ,Adira Tak Risau Hil4ng Awet Muda "Beranaklah Ramai-Ramai Seronok Ada Anak Ni"


Seben4rnya saya dah ‘ikat’ (peranakan) dah sebab keemp4t-empat anak bersalin Cz3r. Jadi ambil keputusan tu atas nasihat dokt0r dan suami juga. Syukur d4h ada dua anak lelaki dan dua perempuan.

Meranc4ng untuk bersalin anak b0ngsu pada usia muda, isteri Datuk Seri Adnan Abu ini bag4imana pun akur peranc4ngan melahirkan cahaya mata keempat sedikit tersasar.

“Memang saya rancang untuk beranak dulu, lepas tu berhenti untuk mulakan balik karier seni.

Seron0k dengar cerita Adira Suhaimi sejak bergel4r emak! Tak menj4dikan kehadiran anak-anak sebag4i penghalang kerjaya atau beban seperti tangg4pan segelintir pihak, Adira bersyukur kerana pada usia 31 tahun dia sud4h pun dikurniakan empat cahaya mata.

Saya cadang nak berhenti beran4k sebelum atau masa umur 30 tahun tapi sebab C0v1d dan sebag4inya, lahir anak last umur 31 tahun.”

Menjaw4b persepsi wanita anak ram4i akan ‘hilang’ awet muda kerana tekanan, Adira menyuar4kan pandangan jujur berhubung isu tersebut.

“Tak semestinya anak se0rang, dia akan namp4k awet muda dan tak semestinya juga anak ram4i, akan nampak lebih tua.

Saya rasa yang penting, ment4l kita kena jaga dan em0si serta rutin harian kita. Begitu juga apa yang kita makan. Kad4ng-kadang 0rang muda tapi tak ada anak pun dah namp4k tua. Mungkin dengan masal4h tempat kerja atau sebag4inya.

Jadi saya rasa wanita khususnya ibu kena sihat ment4l dan fizikal. Diikuti rutin apa yang dia buat dan pemakanan. Kalau tanya saya seben4rnya, beranakl4h ramai-ram4i. Ser0n0k ada anak ni sebab bagi saya, bila bujang dulu lain dia punya vibes.

Bila d4h jadi se0rang ibu ni, lain lagi yang mana saya rasa ia sang4t bagus untuk diri saya. Bila ada anak-anak, saya bany4k belajar dari segi jadi mat4ng se0rang ibu dan j4di multitasking. Saya seron0k buat semua tu.

Jangan t4kut untuk kahwin dan beran4k. Beran4k ramai sebab anak itu adalah rezeki,” ujar ibu cantik ini yang bak4l lanc4rkan single terbaharu.Mengulas perkemb4ngan bisnes Air Tangan Adira, pemilik nama Siti Adira Suhaimi ini teruja mengelu4rkan rangkaian pr0duk tersebut tid4k lama lagi.

“Bisnes dah set4hun ini makin 0rang tahu. Plan untuk Ramadan, kita keluarkan pr0duk baru macam kerepek, sambal Air Tangan Adira pun dah ada dal4m tujuh ke lapan jenis. Memang kalau b0leh saya n4k f0kus dua-dua bisnes dan karier seni.”

Makin aktif membuat c0ntent menghiburkan untuk pemin4t di media sosi4l, pelantun lagu Ombak Rindu ini akui cara tersebut merup4kan antara strateginya untuk lebih dek4t dengan masyarakat.

“Saya cuba cabang lain untuk c0ntent di media sosi4l agar lebih mesra dan dekat dengan fan club. Dalam masa sama dap4t kenal dan kumpul ram4i kawan baru hasil c0ntent menghiburkan itu.

Saya happy sebab mereka happy dan apa yang saya cuba tonj0lkan di media sosi4l tu seben4rnya adal4h diri saya sendiri dan tak nak ada negat1ve vibes.

“Mungkin sebelum ini saya kurang aktif di media sosi4l. Sekarang, lepas kahwin dan beranak-pinak dengan permintaan terhad4p media s0sial, saya kena ikut peredaran masa.”

Adira mendirik4n rumah tangga dengan Datuk Red pada 3 Disember 2015. Hasil perk0ngsian hidup, mereka dikurniakan Anggrek berusia 6 tahun, Asan; 5 tahun, Anggun umur 4 tahun dan Ayub yang lahir pada September tahun lalu.

Sumber: hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post