Berhijrah Ke Manchester Bersama Keluarga, Edry KRU Bahagia Di Sisi Isteri Dan Cekal Besarkan Anak Aut1sme.


Selepas pembub4ran kumpulan KRU pada tahun 2018, agak jarang dengar khabar Edry Abdul Halim. Apatah lagi, adik kepada Datuk Norman dan Datuk Yusry ini sudah pun berhijrah ke Manchester, United Kingdom (UK) kira-kira empat tahun lalu.

Meskipun tid4k lagi mewarnai industri muzik tanah air, kecintaan Edry terhadap bidang seni masih menebal dan menubuhkan KRU Entertainment United Kingdom Limited yang berpangkalan di sana.

Edry yang kini berusia 46 tahun pernah memberitahu media sal4h satu faktor pembubaran kumpulan KRU adalah kerana masing-masing mahu beri tumpuan kepada keluarga.Dia dilap0r berpindah ke UK bagi mendapatkan pembelajaran terbaik untuk anak ketiganya iaitu Emery yang merupakan anak aut1sme.

Keputusan untuk berhijrah ke sana dibuat Edry sekeluarga memandangkan Malaysia tiada sek0lah khas bagi aut1sm. Setelah beberapa tahun mendapat pembelajaran di UK, Emery memasuki persek0lahan menengah khas dan mampu menyesuaikan diri.

Sememangnya membesarkan anak-anak istimewa ini memerlukan perh4tian penuh dan kesabaran tinggi bukan saja kepada ibu bapa. Bahkan adik-beradik yang lain.

Menyentuh kebahagiaan rumah tangga, 5 November lepas merupakan ulang tahun perk4hwinan Edry dan isteri tercinta, Milia Mohamad yang ke-23. 

Daripada foto-foto terkini yang dikongsikan Edry di media sosi4l, kelihatan sisi bahagia isteri tersayang. Malah, terserlah wajah awet muda dan jelita Milia!

Walau lebih dua dek4d melayari alam perkahwinan, kemesraan Milia dan Edry kekal subur seperti pasangan kekasih hangat bercinta. Menitipkan ucapan romantis sempena ulang tahun perk4hwinan, kongsi Edry. “23 tahun, 4 cahaya mata dan 1 happy family. Separuh umur saya hidup bersama Milia dan semoga bahagia selamanya.”

Edry mendirikan rumah tangga dengan wanita cantik, Milia Mohamad pada 5 November 1999. Hasil perkongsian hidup, pasangan romantis ini dikurniakan empat anak iaitu Emil, Edylia, Emery dan Elya.

Edry merupakan sal4h se0rang anggota kumpulan KRU yang turut diterajui adik-beradiknya iaitu Datuk Norman Abdul Halim dan Datuk Yusry. 

Cukup popular sekitar era 90an, bagaimana pun kumpulan ini mengumumkan pembubaran selepas 25 tahun menghiburkan peminat seni.


Sumber: hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post