Kerana Gag4l Memotong Kereta Lain ,Dua Ber4nak M4ut Myvi Bertembung Treler.

Se0rang bapa bersama bayi lelakinya m4ut selepas kereta dinaiki mereka terbab1t dalam kemal4ngan dengan sebuah treler di Kilometer 145 Jalan Kuantan-Johor Bahru, Rompin, Kuantan kira-kira jam 1.15 pagi Rabu.

Menurut lap0ran Berita Harian, mngsa mningg4l dunia adalah pemandu kereta jenis Perodua Myvi iaitu Azirul Azeem Mazri, 30, dan anaknya Muhammad Adhwa yang berusia 10 bulan.

Berita duka pemergian dua ber4nak itu turut dikhabarkan oleh abang Allahy4rham Azirul Azeem, Muhammad Azmin Mazri menerusi sebuah hantaran di laman Fb pagi tadi.


Menerusi hantaran sekeping gambar itu, Muhammad Azmin menitipkan doa selain meminta orang ramai sedek4hkan al-Fatihah untuk kedua-dua mngsa.

“Al-Fatihah untuk arwh adik Azirul Azeem dan anak saudara saya arwh Adhwa yang telah mningg4l dunia sebentar tadi dalam kemal4ngan jalan raya.

“Berehatlah wahai adik. Allah lebih sayangkan kamu. Untuk yang mengenali arwh adik saya, jika ada sal4h silap harap dimaafkan, jika termakan terminum minta halal dunia akhir4t, jika belum terlangsai hut4ngnya mohon berhubung dengan saya.

“Marilah kita sama-sama sedek4hkan al-Fatihah buat arwh Azirul Azeem dan Muhammad Adhwa. Doakan balu arwh sentiasa tabah,” tulisnya.

Hantaran tersebut mendapat 142 perkongsian dan 217 komen yang dihujani ucapan takziah dalam kalangan wargnet terdiri daripada rakan serta kenalan rapat.

Dua beranak mningg4l dunia

Berdasarkan kenyataan Ketua Polis Daerah Rompin, Deputi Superintendan Mohd Azahari Mukhtar, kereta dipandu Azirul Azeem bersama isteri dan anak dalam perjalanan dari arah Johor Bahru ke Kuantan.

Azirul Azeem dipercayai memotong kenderaan lain dan memasuki lorong bertentangan sebelum bertembung dengan sebuah treler yang datang dari arah bertentangan.

“Akibat kemal4ngan itu, Azirul Azeem disahkan mningg4l dunia di tempat kejadian, manakala anaknya mningg4l dunia ketika menerima rawatan di Hspital Rompin,” katanya.

Mohd Azahari berkata, isteri mngsa Farah Nasuha Johari, 30, tidak mengalami keced3raan manakala pemandu treler yang berusia 30 tahun cedera ringan.

Keluarga kecil arwh Azirul

“K3s kemal4ngan disiasat mengikut Seksy3n 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” ujarnya.

Difahamkan, seramai lapan pegawai dan angg0ta dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Rompin ke lokasi kejadi4n bagi membantu mengeluarkan mngsa yang tersepit, manakala mngsa yang ced3ra dihantar ke Hspital Rompin.

Bantuan menyel4mat oleh pasukan bomba

Sumber:omm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post