“Memang gempak & berbaloi!”- Polis Evo 3 sentuhan Syafiq Yusof bertaraf antarabangsa


Itulah yang boleh digambarkan selepas selesai men0nton filem francais blockbuster, Polis Evo 3 yang padat dengan aksi, lawak dan penuh dengan momen kekeluargaan.


Ternyata ia adalah penantian berbaloi buat peminat Polis Evo sentiasa menantikan gandingan dua nombor 1 Malaysia, Zizan Razak dan Shaheizy Sam yang kali terakhirnya bertemu peminat pada 2018.

Bagaimanapun, misi Inspektor Khai  (Shaheizy Sam) dan Inspektor Sani (Zizan Razak) pada kali ini bertambah rumit dengan penglibatan bekas anggota polis dikenali Reza (Sharnaaz Ahmad) bagi menghuru-harakan segala perancangan pihak berkuasa.


Segalanya bermula apabila sebuah letupan telah berlaku di Pulau Pinang sehingga meragut ratusan mangsa termasuk seorang anggota polis kini dalam siasatan dua inspektor hebat tersebut.
Namun, keadaan bertambah rumit apabila mereka mula menyedari bahawa sasaran seterusnya ialah Khai sendiri kerana mempunyai kisah silam dengan Reza suatu ketika dahulu.
Bermula dari situ, pelbagai konflik, kisah kekeluargaan, percintaan dan aksi bergabung membuatkan sekual Polis Evo 3 pada kali ini sangat mendebarkan dengan barisan pasukan yang mempunyai kepakaran masing-masing.


Antaranya adalah Inspektor Dani (Syafiq Kyle) pakar bahan letupan; Inspektor Julie (Fara Ali Khan) pakar penembak tepat; Inspektor Dell (Douglas Lim) fokus dalam mengakses data teknologi; ACP Farouk (Fauzi Nawawi) ketua skuad; dan Inspektor Faizal (Fezrul Khan) perisik khas.
Istimewanya kali ini, ia turut mengembalikan watak-watak francais terdahulu seperti Nora Danish, Eyka Farhana, Kamaliah Mat Dom dan Datin Fadilah Mansor.


Filem mantap, setanding antarabangsa!


Malah, sepanjang tayangan perdana yang berlangsung pada Khamis di TGV KLCC, ramai penonton turut terpukau dan hanyut dalam penceritaan yang juga dibawakan oleh  Michael Ang, Ben Amir, Wanna Ali, Zulin Aziz, Fauziah Gaos, Ezzaty Abdullah, Iman Corrine Adrienne, Danial Zaini, Radin ERA, Daniel Cheang, pempengaruh media sosial Zukieeeee serta penampilan istimewa Dato’ Afdlin Shauki. 


Confirm tak kering gusi, penuh debaran dan menangis beb!Boleh dikatakan filem garapan pengarah tersohor, Syafiq Yusof pada kali ini sangat memberangsangkan dan mampu memberikan pengalaman serta kepuasan berbeza kepada penonton.


Syafiq sewaktu ditemui berkata, penangguhan tayangan filem Polis Evo 3 disebabkan berlakunya pandemik C0VID-19 dan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) beberapa tahun lepas banyak membantu produksi untuk menjadikan ia sebuah karya lebih baik.


“Memang dalam tiga tahun itu, kami ada lakukan tambahan penggambaran untuk tambah beberapa babak aksi, babak-babak lain juga.


“Disebabkan PKP, tayangan ini ditangguhkan. Maka, kami ada masa yang banyak untuk cantikkan semuanya agar menjadi lebih baik dan sempurna untuk ditayangkan pada penonton,”ujarnya.
Dengan pengalaman dan ‘forte’ pengarah terkenal Syafiq Yusof, Polis Evo 3 menjanjikan kualiti filem setanding karya antarabangsa serta mampu memberikan pengalaman dan kepuasan berbeza kepada penonton.  


Sementara itu, Penerbit Eksekutif Polis Evo 3, Raja Jastina Raja Arshad berharap agar naskah Polis Evo kali ini dapat membawa penonton merasai ’emotional roller coaster’ melalui mood yang mendebarkan dan komedi dalam tema persahabatan, kekeluargaan dan percintaan.


“Diharapkan juga naskah ini dapat mengangkat wajah filem tempatan apabila dipersembahkan kepada penonton negara luar,”ujarnya.
Jadi, sebelum orang luar menilai filem tempatan kita adalah lebih baik kita terjah pawagam berhampiran bagi merasai perasaan bercampur-baur terutama watak antagonis dilakonkan oleh Sharnaaz Ahmad.


Memang sakit hati sungguh! Seakan kita melihat kemunculan Lan Todak tapi dalam versi penuh versatil.

Tunggu apa lagi, jom saksikan filem Polis Evo 3 yang akan berada di pawagam bermula 25 Mei 2023 ini!


Sambil itu, korang juga berpeluang ikuti siri jelajah Polis Evo 3 pada 26, 27, 28 Mei di Terengganu, Pahang; 2 Jun di Seremban; 3, 4, 5 Jun di Kedah, Penang, Perak; dan 8, 9, 10, 11 di Singapura, Johor, Melaka. Untuk butiran lanjut boleh rujuk di akaun media sosial Astro Shaw. 
Selamat menonton!


Sumbar; MD

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post