Pemandu Wanita Tukar Lorong Tanpa Beri Signal ,DSV Kemal4ngan"Saya Terc4mpak Antara Kerusi Pemandu Dan Penumpang"


Usahawan kosm3tik Datuk Seri Vida berkongsi detik c3mas apabila kenderaan jenis Toyota Vellfire miliknya terlibat dalam kemal4ngan jalan raya di Sepang, Selangor pada Isnin lalu.

Menceritakan detik c3mas itu, Vida atau Hasmiza Othman, 52, berkata, punca kemal4ngan itu disebabkan sebuah kereta tiba-tiba menukar lorong tanpa memberikan signal membuatkan pemandunya gag4l mengelak.

Kemal4ngan itu katanya turut melibatkan tiga buah kenderaan lain namun kesemua mngsa tidak mengalami sebarang keced3raan dan hanya kenderaan masing-masing r0sak akibat dil4nggar.

“Sewaktu itu ada penyel3nggaraan jalan dan terdapat kon pada pembahagi jalan. Secara tiba-tiba sebuah kereta yang dipandu se0rang wanita membelok ke kiri tanpa memberikan signal.Vida syukur terselamat dalam kemal4ngan yang turut melibatkan tiga kenderaan lain.

“Malah kereta itu juga brek secara meng3jut dan menyebabkan kereta di depan kami juga brek meng3jut.

“Saya langsung tidak keluar daripada kereta sebab t4kut jadi berg4duh pula. Mereka pun tidak tahu kemal4ngan itu melibatkan saya,” katanya ketika dihubungi mStar.

Dalam pada itu, Vida berkata, kejadian yang berlaku sekitar pukul 12 tengah hari itu turut membuatkan dia terc4mpak daripada tempuk duduknya di bahagian belakang kenderaan.

Kata Vida, biarpun kereta miliknya dalam keadaan agak t3ruk, namun bersyukur kerana tiada kec3deraan berat menimpanya dan tiga lagi pekerja yang turut berada dalam kenderaan sama.

“Sewaktu perlangg4ran berlaku, saya terc4mpak ke depan iaitu di antara kerusi pemandu dan penumpang di bahagian depan.

“Nasib baik kereta tidak laju, jadi saya terc4mpak sahaja dan tiada keced3raan melainkan kaki terseliuh sedikit.

“Mujur kepala saya tidak terh4ntuk pada kerusi bahagian penumpang di depan. Alhamdulillah, saya masih dilindungi walaupun kereta saya r3muk tervk juga,” katanya.

Sementara itu, Vida berkata, dia tidak berani memberitahu anak anaknya iaitu Cik B dan Kacak tentang kejadian men1mpanya dan hanya memaklumkan perkara itu pada sebelah malam selepas kemal4ngan.

Kata Vida, dia tidak mahu anak-anaknya berasa bimb4ng dan menanti keadaan tenang sebelum memberitahu mereka.

Vida tidak memaklumkan kejadian kepada anak-anak kerana tidak mahu mereka ris4u.

“Saya beritahu anak-anak saya pada malam kejadian kerana tidak mahu mereka berasa ris4u.

“Bila keadaan sudah tenang, baru saya ambil keputusan untuk beritahu Cik B dan Kacak. Itu pun mereka sudah p4nik dan sed1h mendengar khabar saya ditimpa kemal4ngan,” katanya.

Sebelum itu, Vida berkongsi sebuah video di Instagram miliknya yang memaparkan keadaan kereta selepas berlakunya kemal4ngan.

Menerusi kapsyen yang ditulis, Vida memberitahu semuanya berada dalam keadaan selamat.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post