Setelah 8 Tahun Terpisah ,Awie Akhirnya Berpeluang Jumpa Dua Anak Aidiladha Ini.


Selepas lapan tahun tid4k bertemu, penyanyi Datuk Awie meluahkan rasa teruja apabila berpeluang bertentang mata dengan anak kandungnya pada Aidiladha ini.

Kata Awie atau Ahmad Azhar Othman, 55, dia berharap perancangan untuk bertemu dua orang anaknya iaitu Putra Ahmad Rezzki dan Puteri Qasseh Antasha akan berjalan dengan lancar seperti diharapkan.

"Insya Allah raya haji tahun ini saya mungkin akan bertemu dengan anak saya yang sudah terpis4h selama lapan tahun. Mungkin ia akan menjadi raya yang bermakna untuk saya.

"Kalau mengikut penjanjiannya saya mungkin akan bertemu mereka pada hari raya pertama dan saya teruja menantikan hari tersebut. Harap-harap dapatlah," katanya kepada mStar.


Antara anak-anak Awie sewaktu masih kecil.

Awie berkongsi perkara itu ketika ditemui di malam tayangan perdana filem Sue-On yang berlangsung di Petaling Jaya, Selangor pada malam Selasa.

Penyanyi itu bagaimanapun masih belum boleh berkongsi secara terperinci mengenai pertemuan itu memandangkan anaknya belum memberi kata putvs.

Namun dia meletakkan harapan yang besar untuk bertemu dua orang anaknya itu.

"Tapi masih belum ada perancangan untuk bertemu di mana, saya masih menunggu bal4san mesej daripada dia... kalau dia kata nak keluar saya akan bawa keluar.

"Sebabnya dia (Qasseh) saja yang dapat hubungi saya... saya tak dapat nak hubungi dia. Saya pun tak tahu nombor telefon dia.

"Kalau tidak dapat bertemu sehari... setengah hari pun tidak mengapa," ujarnya.

Berkongsi lebih lanjut, Awie memberitahu anak perempuannya yang mesra dipanggil Qasseh itu yang menghubungi dirinya terlebih dahulu melu4hkan rasa rindu sebaik pulang daripada menunaikan ibadah umrah pada Ramadan lalu.

Saya menerima mesej dari Qasseh ketika saya di Tanah Suci Makkah pada bulan Ramadan lalu.

Malah selepas kejadi4n itu, mereka kerap berhubung dan penyanyi berkenaan juga sentiasa menanti mesej daripada anaknya itu.

"Saya memang tak dapat nak hubungi dia selama lapan tahun... ini pun anak perempuan saya yang hubungi saya. Mereka pun dah 13 dan 15 tahun sekarang ini.

"Saya menerima mesej dari dia ketika saya di Tanah Suci Makkah pada bulan Ramadan lalu. Saya banyak berdoa semasa di sana tak sangka bila saya balik anak saya ada mesej saya. Memang berder4i air mata saya," jelasnya.

Untuk rek0d, Putra Ahmad Rezzki dan Puteri Qasseh Antasha merupakan anak hasil perk4hwinan Awie bersama Rozana Misbun.

Rumah tangga Awie dan Rozana h4ngat diperkatakan suatu ketika dulu.

Pas4ngan berkenaan mendirikan rumah tangga pada 2006 namun bercer4i pada 2014.

Mereka memiliki tiga orang cahaya mata yang mana se0rang lagi iaitu Putra Ahmad Merrah tinggal bersama penyanyi berkenaan.

Bercerita mengenai filem terbitannya berjudul Sue-On, Awie memaklumkan watak Zainab yang dibawa oleh Erra Fazira pada asalnya ditawarkan kepada seorang pempeng4ruh.

Namun nama individu berkenaan terp4ksa digvgurkan selepas meminta bayaran yang terlalu tinggi.

Sue-On temui peminat pada 9 Julai ini.

"Watak itu untuk seorang pempeng4ruh, tapi dia demand tinggi sangat.

"Sebabkan itu saya pun terus hubungi Erra dan Alhamdulillah Erra tak ada buat apa-apa ketika itu dan dia terus kata setuju.

"Watak itu bukan besar mana pun, tapi disebabkan Erra pegang dia jadi lain," ujarnya.

Selain Awie dan Erra Fazira, filem Sue-On yang bertemakan komedi seram turut dibintangi Reen Rahim, Ropie, Shawani, Achey, Azlee Senario dan ramai lagi.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post