Tengah Panas Pun Tak Kisah Beratur Macam Nak Tengok K0nsert,Kieda Crepe Pasang Pagar Besi . Dipuji Belajar Daripada Kesilapan.Orang berpusu-pusu macam nak tengok konsert!

Begitulah gambaran terhadap penangan kuasa vir4l bagi usahawan dari Pulau Pinang yang sebelum ini sering dilanda kontr0versi.

Nampaknya usahawan berkenaan, Siti Nur Khalieda Yusra belajar daripada kesil4pan terdahulu yang menimbulkan rasa tidak pu4s hati segelintir pihak.

Terbaharu, pemilik jenama Kieda Crepe itu meneruskan program jelajahnya (tour) ke Johor pada Sabtu, selepas Pulau Pinang, Selangor dan Melaka.

Bertempat di B5 Johor Street Market di Johor Bahru, pelanggan diminta beratur di laluan yang dipasang pagar besi seperti di kebanyakan lokasi k0nsert.Pelanggan teruja dengan kehadiran Kieda.

Walaupun cuaca panas ter1k dengan kebanyakannya berpayung, ia tidak mengh4lang keterujaan mereka untuk mendapatkan pencuci mulut dan manisan yang dijual.

Bukan sekadar bersorak teruja dengan kehadiran Kieda Crepe di Johor, malah mereka turut dilihat beratur secara teratur dan sistematik.

Difahamkan ada antara mereka yang sanggup 'berkampung' sejak awal pagi bagi mendapatkan rangkaian manisan dan pencuci mulut jualan Kieda Crepe.

Pemiliknya berkata, dia benar-benar tid4k menyangka menerima sambutan di luar jangkaan di Johor Bahru.

"Ada yang datang sejak pukul 1 pagi, duduk dalam kereta. Ada yang datang dari pukul 5 pagi, tidur dalam kereta.

"Kieda tak tahulah, terima kasih banyak yang mana sokong Kieda kat Johor Bahru dan di mana-mana yang Kieda buat (tour) tu terima kasih banyak," katanya dengan nada teruja, menerusi video yang dimuat naik di TikT0k pada Sabtu.


Pelanggan beratur dengan teratur.

Di ruangan komen, rata-rata net1zen berpandangan bahawa terdapat penambahbaikan daripada segi pengurusan pelanggan yang datang untuk membeli, berbanding lokasi-lokasi terdahulu.

Sebelum ini, hangat di media sosi4l mengenai s4lah satu lokasi jelajah usahawan ini menc3tuskan kekecohan gara-gara ramai pelanggan tidak berpuas hati dengan sistem pengurusan pelanggan oleh stafnya.

Elok macam ni sebab teratur dan ada tempat beratur... tak ada lagi orang potong barisan.

"Dia sudah perbaiki kesil4pan. Semoga terus berjaya dan semakin murah rezeki awak Kieda dan team.

"Macam ni memang nampak teratur. Tahniah Kieda dan team. Moga selalu dimurahkan rezeki awak tau.

"Elok macam ni. Sebab teratur ada tempat beratur dah. Tak adalah orang potong barisan," demikian antara komen net1zen.
Antara komen net1zen.

Segelintirnya turut menyifatkan pemasangan pagar besi untuk kemudahan pelanggan beratur seolah-olah digambarkan seperti peminat muzik mahu menyaksikan persembahan konsert.

"Orang JB memang sporting. JB Style.

"Macam artis. Alhamdulillah rezeki.

"Macam nak masuk tengok konsert la. Bila nak merasa Kieda punya crepe," komen net1zen.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post