[VIDEO] Kekur4ngan diri bukan penghalang untuk Putri Ariani mendapat Golden Buzzer di America's Got TalentTIDAK menjadikan kekur4ngan diri sebagai penghalang untuk berjaya, penyanyi Ind0nesia, Putri Ariani meraih perhatian ramai aapbila dia mendapat Golden Buzzer di America’s Got Talent (AGT) daripada juri Simon Cowell.


Putri yang merupakan Orang Kelainan Upaya (0KU) cacat penglihatan, memukau ribuan penonton di studio termasuklah juri serta jutaan orang yang menyaksikan sendiri momen gembira itu.


Mempersembahakan lagu ciptaan sendiri berjudul Loneliness sambil bermain piano, gadis berusia 17 tahun itu mendapat tepukan gemuruh dan ‘standing ovation’ di akhir nyanyiannya.


Terpukau dengan kemerduan suara Putri, Simon turut meminta dia menyanyikan lagu kedua dan Putri memilih karya asal Eltom John iaitu Sorry Seems To Be The Hardest Word.


Selepas selesai membuat dua persembahan, Putri menerima Golden Buzzer daripada Simon.


Golden Buzzer hanya diberikan kepada lima peserta yang bertanding dalam AGT dan akan terus mara ke peringkat suku akhir.


Sehingga artikel ini ditulis, video persembahan Putri di Youtube AGT telah mencatatkan 7.1 juta tontonan dan hampir 63,000 komen.


Ketika berusia lapan tahun, Putri dinobatkan sebagai juara Ind0nesia’s Got Talent 2014.Sumbar; UtusanTV

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post