Baru Sahaja Habis Pantang , Ibu Dan Bayi Usia 2 Bulan Serta Nenek M4ut Dalam Kemal4ngan.

Mal4ng tidak berbau, seorang ibu yang baru sahaja lepas berpantang bersama bayi lelakinya berusia dua bulan serta ibunya m4ut dalam sebuah kemal4ngan di Kilometer 375.8 Lebuh Raya Pantai Timur 2 berhampiran Bukit Besi, Dungun, semalam.

Memetik laporan Kosmo! Online, kemal4ngan tersebut berlaku pada jam 6.30 petang telah meng0rbankan bayi lelaki, Nik Muhammad Zayyan Irfan Zulhilmi Ismail, dua bulan, dan neneknya, Noreha Mohamed, 53, akibat kec3deraan pada bahagian badan dan kepala.

Sementara itu, ibu bayi tersebut, Raja Nurhanani Nabila Raja Hussin,23, pula mningg4l dunia sewaktu sedang menerima rawatan di Hspital Hulu Terengganu.


Menurut Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah, kem4langan itu juga telah menyebabkan dua adik mngsa iaitu Raja Haikal Najmi, 20, dan Raja Nurhumairaa Nadzirah, 13, masing-masing mengalami patah kaki kanan dan patah bahu kiri.

Baharudin Abdullah berkata, keluarga tersebut dalam perjalanan pulang ke kampung di Kampung Semat, Wakaf Bharu, Kelantan dari rumah Raja Nurhanani Nabila yang terletak di Kem Tentera Darat Batu 10, Kuantan, Pahang.

Namun, sebaik sahaja tiba di lokasi kejadian, kereta Proton Wira yang dipandu adik mngsa, Raja Haikal Najmi dikatakan hil4ng kawalan secara tiba-tiba lalu terbabas melanggar kotak pembetung yang berada di tepi lebuh raya sebelum terbalik.

“Kesemua yang tersepit dalam kereta yang r3muk teruk telah dikeluarkan oleh angg0ta bomba,”ujarnya.

Sumber: FB

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post