Hasrat Hendak Beli P0lisi Insurans Bertukar Mimpi Ngeri , Apabila Anak Kak KM Derita J4ntung Berlubang.

Hasrat usahawan k0smetik Liana Rosli atau Kak KM mahu mengambil insurans buat anak ketiganya bertukar mimpi ngeri apabila mendapat perkhabaran burvk tentang kesihatan remaja berkenaan.

Kak KM berkata terdapat lubang pada bahagian j4ntung anak perempuannya iaitu Rania Razman, 13, selepas membuat pemer1ksaan kesihatan sebagai salah satu syarat permohonan polisi insurans kesihatan.

"Baru-baru ini saya mahu mengambil insurans kesihatan untuk Rania tapi sebelum itu kami perlu membuat pemer1ksaan kesihatannya terlebih dahulu.

Perkongsian yang dibuat Kak KM menerusi Instastory miliknya.

"Rupa-rupanya lubang pada bahagian j4ntungnya sudah membesar dan terus dirujuk ke hspital. Jadi tanpa sebarang perlindungan insurans, saya perlu t4nggung segala k0s rawatan yang dibuat," katanya ketika dihubungi mStar.

Kak KM mengulas mengenai perkara itu selepas berkongsi video di Instagram miliknya memaklumkan Rania tidak sedarkan diri selepas dibius di Institut J4ntung Negara (IJN).

Menerusi video tersebut, Kak KM juga dilihat sedang men4ngis dan memohon orang ramai untuk mendoakan kesihatan anaknya itu.

Dalam pada itu, Kak KM berkata, dia hampir p3ngsan sejurus melihat anaknya tidak sedarkan diri apabila diberikan suntukan bius sebelum menjalani ujian tiub di IJN.

Rupa-rupanya lubang pada bahagian j4ntungnya sudah membesar dan terus dirujuk ke hspital.

Usahawan itu memberitahu dia kini sedang menunggu laporan kesihatan daripada pakar merawat Rania sama ada perlu menjalani prosedur lain.

"Dia terp4ksa menerima rawatan ujian tiub selama tiga jam dan kini sedang menunggu laporan d0ktor untuk rawatan seterusnya.

"Apa membuatkan saya s3dih apabila doktor memberikan ubat bius dan dia terus tak sedarkan diri... kaki saya terus rasa lemb1k macam nak p3ngsan," katanya.

Kak KM berkongsi sejak kecil Rania tidak mengalami sebarang simptom.

Sementara itu, Kak KM berkata, sejak Rania dilahirkan doktor pernah memberitahunya dan suami anaknya itu mempunyai masalah injap j4ntung berlubang.

Bagaimanapun katanya, Rania tidak pernah berdepan sebarang mas4lah kesihatan ketika kecil namun mula menunjukkan beberapa simptom apabila menginjak remaja.

"Sebenarnya sejak lahir lagi kamu sudah diberitahu doktor dia mengalami masal4h injap berlubang... tapi bila meningkat dewasa baru dia tunjuk beberapa simptom seperti sukar bernaf4s," katanya.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post