Ibu Luah Rasa Terkil4n ,Cikgu Taska Tak Inform Mata Anak Dicucuk Rakan Sekelas.

Seorang ibu dikenali @n.pikaa2 melu4hkan rasa terk1lan apabila guru kelas  tidak memaklumkan mengenai kejadian menimpa mata anaknya yang dicucuk oleh rakan sekelas sehingga terp4ksa menjalani pemb3dahan.

Cikgu tahu tapi tak ‘inform’

Ibu muda berkenaan meluahkan perasaannya menerusi platform TikT0k miliknya apabila anak perempuannya yang berusia 4 tahun dicucuk dengan menggunakan pensel sehingga mengak1batkan dalaman mata pec4h.

Ujarnya, kanak-kanak dikenali Nur Raisya Hanina Abdullah memaklumkan bahawa rakan sekelas telah mencucuk matanya namun diberitahu oleh guru yang menjadi s4ksi kejadian tersebut berlaku.

“Saya faham kerja cikgu bukan senang. Tapi kenapa tak beritahu saya? Sedangkan dia nampak dan tahu situasi tersebut?”soalnya.

Terp4ksa buat laporan p0lis

Meskipun pihak pengurusan taska berkenaan yang terletak di Sungai Udang, Klang mengajak ibu bapa kanak-kanak terbab1t berbincang, namun si suami tetap dengan keputusan untuk membuat laporan p0lis.

Bagaimanapun, pegawai p0lis yang bertugas mempersoalkan sama ada ibu atau bapa kanak-kanak terl1bat berupaya untuk mengawasi dan menjaga ramai pelajar dalam satu masa.

Akan tetapi, ia tidak mematahkan semangatnya untuk menuntut keadilan buat si anak biarpun tidak mempunyai kewangan kukuh bagi mendapatkan khidmat guaman.

Syukur ada insan sudi bantu

Dalam hantaran seterusnya, ibu kepada kanak-kanak berkenaan turut berkongsi beberapa foto sebelum dan selepas menjalani pembed4han pada bahagian mata anaknya.

Katanya, meskipun ia berlaku pada pertengahan bulan, namun merek bersyukur kerana urusan dipermudahkan dan terdapat insan berhati mulia sudi membantu meringan beb4n yang dit4nggung.

“Tetap senyum sebab pertengahan bulan. Sedang fikir macam mana nak selesaikan pembayaran bil rawatan anak di hspital.

“Alhamdulillah, ada hamba Allah sudi membantu pada waktu ini,”luahnya.

Susahnya jadi cikgu zaman sekarang..

Sementara itu, di ruangan komen terdapat segelintir net1zen meluahkan rasa kasihan dengan nasib menimpa para guru zaman sekarang kerana berdepan dengan pelbagai dugaan, lebih-lebih lagi dengan kemajuan teknologi dan pended4han media sosi4l sedia ada.


Sumber: TikT0k @n.pikaa2

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post