Nasi Lemak Sambal Cicak , Wanita F0bia Beli Nasi Lemak Tepi Jalan"Peng0tor Sangat"

Nasi lemak sambal cicak, “peng0tor sangat” wanita fobia beli nasi lemak tepi jalan. Nasi lemak merupakan menu kesukaan rakyat Malaysia. Bukan saja dinikmati di pagi hari tetapi tengah malam juga masih ramai mencarinya ketika panas-panas.

Dalam keenakan dan menjadi menu kesukaan ramai, sikap peniaga yang tidak menitip beratkan kebersihan ketika penyediaan makanan boleh membawa mudar4t kepada pembeli. 

Satu video dikongsikan oleh Fatihahh di Tik T0knya cukup menjijikkan di mana sambal nasi lemak yang sepatutnya dicampur ikan bilis namun dia menemui seekor cicak yang telah m4ti.

Nasi Lemak Sambal Cicak

Tulis Fatihahh, dia membeli nasi lemak itu di gerai tepi jalan di lokasi Taman Tasik Permaisuri, Cheras. Tapi apa yang dia dapat, sambal nasi lemaknya bercampur cicak.

“Sebelum makan check la dulu ya. F0bia aku nak beli nasi lemak tepi jalan! Peng0tor gil4” tulisnya.

Dari video dikongsinya jelas seekor cicak bercampur bersama sambal dan nyata ia cukup mengembangkan tekak.

“Pengotor Sangat” Wanita Fobia Beli Nasi Lemak Tepi JalanDi ruangan komen ramai berkata kembang tekak melihat nasi lemak sambal cicak ini bahkan ada yang berlawak mengatakan ianya jackpot termasuk lauk extra. 

Namun ada satu komen turut meng4kui mengalami perkara yang sama hingga dirinya fobia untuk makan ikan bilis.

“Pernah kena dlm nasi lemak juga,n asib perasan, x sempat la mkn cicak tu, tp nasi dh mkn😩mmg munt4h teruih, bertahun2 x mkn ikan bilis jadi fobia teruih @ieyda80.

Mungkin hal ini boleh jadi ingatan kepada mana-mana peniaga untuk menjaga kebersihan makanan kerana pembeli mengeluarkan duit, bukan dapat secara percuma.

Sumber:MW

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post