Baru Saja Setengah Jam Bernikah , Wanita Dapat Berita Ibu Tersayang Mningg4l Dunia.

Ajal m4ut, jodoh dan rezeki semuanya di tangan Allah S.W.T. Tiada siapa pernah menduga hari yang sepatutnya menjadi momen paling bahagia buat keluarga bertukar duka apabila salah seorang pergi meninggalkan kita.

Baru setengah jam bergelar isteri

Hal ini samalah seperti perkongsian seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai Mawie Khaili apabila memuat naik video seorang wanita yang dikenali sebagai 

Ika baru sahaja setengah jam bergelar isteri terp4ksa menerima hakikat ibu tersayang pergi meninggalkan mereka semua.

Ibu mningg4l di hspital

Menerusi video berkenaan, pengguna TikT0k itu menceritakan bahawa sahabatnya telah bergegas ke hspital apabila mendapat khabar bahawa ibunya dalam keadaan kritik4l setelah selamat bernikah dengan jejaka pilihan.

Namun, sesampainya dia di hspital, ibu tersayang sudahpun menghembuskan nafas yang terakhir.

Urus hal peng3bumian ibu dengan berbaju pengantin

Apa yang membuatkan ramai seb4k adalah kekuatan wanita bernama Ika itu yang tabah menguruskan segala hal dengan masih berpakaian pengantin.

Dia juga turut kembali ke majlis persandingannya untuk mengh0rmati tetamu terutamanya keluarga dari Singapura dan Indnesia walaupun baru sahaja kehilangan insan paling disayangi pada hari bahagianya.

Pengguna TikT0k itu juga turut berkongsi video ayah kepada Ika yang berkerusi roda namun tetap menemani perjalanan terakhir allahy4rham isteri sehingga jnazah dikebum1kan.

Al-Fatihah untuk arwah ibu pengantin

Perkongsian yang dibuat oleh Mawie Khaili itu telah mendapat respon yang pelbagai daripada warganet. Rata-rata akui sebak dengan momen yang dikongsikan kerana ada diantara mereka pernah mengalami nasib yang sama.

Mereka juga mendoakan agar allahy4rham ibu kepada Ika ditempatkan dalam kalangan orang beriman dan berharap ahli keluarga yang ditinggalkan tabah menerima ujian daripada Allah S.W.T.

Ada yang pernah alami perkara sama

Salam takziah! Sayunya dengan khabar macam ni

Semoga urusan mereka dipermudah

Semoga ditempatkan dalam kalangan orang beriman

 

Sumber: TikT0k Mawie Khaili

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post