Layan 3 Anak Sama Rata , Cara Didikan Datuk Azizulhasni Awang "Tak Ada Yang Favourite"

Rezeki memiliki tiga cahaya mata perempuan adalah anugerah terindah buat jaguh berbasikal dunia, Datuk Azizulhasni Awang dan isterinya.

Menerusi perkongsian Azizul di Instagramnya, melayani tiga anak perempuannya sama rata menjadi keutamaannya.

Malah katanya lagi, tiada istilah melebihkan mana-mana anak, bahkan dia mengutamakan didikan dan layanan sama rata buat anaknya.

“Indahnya kehidupan berkeluarga ini adalah apabila melihat corak dan warna yang dimiliki oleh setiap anak.

“Anak yang pertama ada perwatakan dia, anak kedua pula karenahnya berbeza dan begitu jugalah dengan anak yang ketiga.

“Antara ketiga-tiga anak ni yang manakah paling favourite buat saya? Jawapan dia adalah takda favourite pun, saya cuba melayan setiap anak ini secara sama rata,” katanya berkongsi.

Akui Azizul lagi, apa yang dilakukannya adalah tidak hanya membelikan barangan yang sama, bahkan cara layanan juga perlu sama mengikut peringkat umur masing-masing. Itu sebaiknya.

“Kadang-kadang sama rata itu bermaksud setiap anak perlu diberikan benda yang sama.

“Kadang-kadang juga sama rata itu bermaksud setiap anak perlu diberikan layanan yang bersesuaian dengan peringkat umur dan tahap pembesaran mereka.

“Ada ke rakan-rakan di social media saya ni yang menggunakan pendekatan yang sama? Kongsi skit guys saya nak tahu,” tulisnya.

Terdahulu, Azizul mendirikan rumah tangga bersama Datin Athiah Ilyana Abd Samad pada tahun 2010. Pasangan ini dikurniakan dengan tiga orang cahaya mata, Amna Maryam, Amna Khadeeja dan Amna Fateema.

Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post