Motor Hancur , Hati R3muk . Ibu Tunggal Bingung Tunang Hilang Selepas Kemal4ngan. Persiapan Nikah Oktober Ini Dah Dibuat.

"DITINGGALKAN di saat aku memerlukan."

Demikian luahan hati seorang ibu tunggal dikenali sebagai Efa, 30, yang mend4kwa ditinggalkan oleh tunangnya selepas dia terbabit kemalangan pada 26 Jun lalu.

Tidak tahu di mana silapnya, Effa berkata lelaki itu gagal dihubungi sejak dia kemal4ngan, sekali gus membuatkan hatinya remuk diperlakukan sedemikian rupa.

Kecederaan yang dialami pada bahagian wajah.

"Sebenarnya saya kemalangan tu, dalam masa yang sama, bekas tunang saya tinggal saya sebab kes saya macam ni. Saya patah kaki, pinggul, pendar4han dalam kepala dan kecederaan perut.

"Saya kemal4ngan masa nak pergi kerja pukul 5.30 pagi. Saya naik motor, kemudiannya terbabas di Bukit Indera Muda, Pulau Pinang. Sebulan juga saya dimasukkan ke Hspital Seberang Jaya.

"Masih belum sihat sepenuhnya, sekarang terbaring lagi tapi dah balik ke rumah. Dalam saya macam ni, orang yang penting boleh hil4ng. Allah saja yang tahu," ceritanya .

Padahal kami dah rancang nak nikah bulan Oktober. Saya call langsung tak angkat.

Lebih meny3dihkan, Effa mend4kwa lelaki itu turut memuat naik video TikT0k bersama wanita lain ketika dia masih bertarung dengan kes4kitan, sedangkan mereka sepatutnya mendirikan rumah tangga pada Oktober depan.

Tambah Effa, dia juga mengalami kerugian dari segi wang ringgit memandangkan sebahagian persiapan menjelang hari bahagia mereka telah dilaksanakan.

"Yang lagi s4kit, dia dah up video TikT0k, dengan bangganya girlfriend baru dia. Padahal kami dah rancang nak nikah bulan Oktober. Saya call langsung tak angkat. Dia dah block saya sejak awal Ogos.

"Saya tiada apa-apa nak pesan kepadanya. Cuma saya tahu apa yang dia buat. Allah ada. Sump4h down. Nangis bila ingat, sampai sekarang saya tak lalu makan.

"Persiapan kahwin dah separuh, majlis saya jemput dalam 500 saja. Nasib la tak banyak. Saya dah kemal4ngan, mesti la nak orang yang kita sayang tu bagi semangat. 

Tapi dia terus hilang. Nasib ada keluarga untuk saya terus kuat. Allah saja tahu saya nangis setiap malam," luahnya lagi.

Video memaparkan Effa yang mengalami keced3raan pada bahagian wajahnya turut menerima lebih setengah juta tontonan di aplikasi TikT0k.

Effa kemal4ngan ketika dalam perjalanan ke tempat kerja.

Menjengah ke ruangan komen, ramai net1zen mendoakan kesembuhan Effa dan pada masa yang sama meminta dia terus bersabar dengan uji4n yang menimpa.

"Semoga awak cepat sembuh. Sabar ya dengan dugaan. Ada karma, cepat lambat je dapatlah nanti.

"Semoga awak tabah, sabar dan semangat untuk move on. Teruknya dia buat begitu.

"Jangan mudah mengalah. Itu maknanya Allah sayangkan awak," tulis beberapa net1zen.

Sumber:MstarOnline

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post