Kemalangan 2 Kenderaan , Seorang Wrga Emas M4ut Tersepit Di Tempat Duduk . Manakala 12 Lagi Ceder4 Termasuk Kanak-Kanak Lelaki.

Se0rang wrga emas m4ut akibat tersepit di tempat duduk selepas kereta yang dipandunya terlibat dalam kemal4ngan membabitkan dua kenderaan di Jalan Gerik-Baling dekat Gerik, Perak, awal pagi Isnin.

Kemal4ngan yang berlaku itu turut mengakibatkan 12 lagi mngsa cedera termasuk se0rang kanak-kanak lelaki yang disahkan parah.

Mngsa m4ut dikenali Hasan Hamid, 60, merupakan pemandu kereta jenis Perodua Kenari.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Perak, Sabarodzi Nor Ahmad berkata, kemalangan yang melibatkan van Toyota Hiace itu diterima Balai Bomba dan Penyelamat Gerik pada jam 2.32 pagi.

"Mngsa yang tersepit dalam kenderaan telah disahkan mninggal dunia di lokasi kejadian oleh pegawai perubatan," katanya.

Menurutnya, seorang kanak-kanak lelaki yang menaiki kenderaan bersama mngsa turut mengalami cedera parah manakala 11 lagi pemandu serta penumpang van dilaporkan cedera.

"Operasi mengeluarkan mngsa dilakukan menggunakan peralatan keselamatan dengan mereka yang cedera dibawa ke hspital untuk rawatan lanjut manakala yang m4ut diserahkan kepada p0lis," katanya.

Tambahnya, operasi tamat pada jam 5.51 pagi.

Sumber:Hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post