Adi Putra Genius Matematik Dah Kahwin , Siti Sarah Terima Hantaran RM9,999,99

Bijak matematik, Adi Putra Abdul Ghani menamatkan zaman bujangnya bersama gadis pilihan, Siti Sarah Zurkanain pada Khamis.

Difahamkan, majlis pernikahan berlangsung di kediaman pengantin perempuan di Lundang di Kota Bharu, Kelantan.

Adi memberikan wang hantaran berjumlah RM9,999.99 kepasa Siti Sarah.

Adi Putra bergelar suami dengan sekali lafaz. 

Turut berkongsi foto-foto majlis istimewa itu adalah jurusolek profesional, Amytouch menerusi story di laman Instagram miliknya, petang Khamis.

Pengantin perempuan dari Kelantan itu dirias cantik oleh Amytouch.

“Tahniah. Pengantin perempuan cantik hari ini,” tulisnya menerusi foto bergambar bersama pasangan itu.

Replika cek wang hantaran. 

Sementara itu, menerusi satu hantaran di Facebook, bapa Adi iaitu Abdul Ghani memaklumkan majlis perkahwinan anaknya bersama Siti Sarah berjalan lancar.

“Berkat doa daripada tuan, puan, sahabat serta muridnya, dengan lafaz nikah sekali sahaja dan kenduri kahwin berjalan lancar.

“Alhamdulillah, cuaca pun baik di Kota Bharu, hari ini,” katanya.

Menerusi ruangan komen, rata-rata net1zen mengucapkan tahniah kepada Adi Putra dan Siti Sarah yang bergelar raja sehari.

Sebelum ini, Adi Putra, 24, dan Siti Sarah, 27, mengikat tali pertunangan pada 19 Julai lalu.

Jurusolek profesional Amytouch (kiri) bersama Adi Putra (kanan) dan Siti Sarah. -Gambar IG Amytouch_Officially

Dalam temuramah bersama mStar pada Ogos lalu, Adi Putra berkata, dia mengenali Siti Sarah sejak lapan tahun lalu menerusi laman sosial.

“Masa tu saya mengajar di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI). Dia ada kawan di sana, jadi kami kenal melalui connection di Instagram. Bermula di direct message (DM) menjadi friendship, kemudian relationship pula. Pada masa tu dia masih belajar.

"Kami ambil masa tujuh tahun untuk kumpul duit sehinggalah majlis pertunangan diadakan di kediamannya di Kota Bharu, Kelantan pada 19 Julai," ujarnya.

Pasangan ini mengenali menerusi laman sosial lapan tahun lalu. -Gambar FB Abdul Ghani

Untuk rekod, Adi Putra pernah menggemparkan negara selepas digelar sebagai genius matematik, khususnya dalam pengetahuan algebra, trigonometri dan darab (antara lima hingga enam digit).

Ketika berumur enam tahun, anak kelahiran Bagan Serai, Perak itu mendapat tawaran melanjutkan pengajian di dua universiti terkemuka dunia iaitu Universiti Oxford dan Universiti Harvard.

Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post