Gitar Milik Kepada Eross Sheila On 7 Dibida RM11,000 Pada Konsert Opick Dan Sakti.

Bermula dengan harga RM3,000, gitar milik anggota kumpulan Sheila On 7 iaitu Eross Candra dibida sehingga RM11,000 pada Konsert Tombo Ati Ridho Ilahi – Opick & Sakti Live In Kuala Lumpur di Zepp Kuala Lumpur, Sabtu lalu.

Gitar istimewa yang mempunyai tandatangan Eross, Sakti dan Opick itu berjaya dimiliki oleh pengurus kepada selebriti popular Nur Fazura iaitu Iman Tang.

Menurut Sakti yang juga bekas pemain gitar Sheila On 7, dia bersyukur atas sambutan daripada penonton sekali gus hasil jualan gitar tersebut dapat disumbangkan kepada Tabung Bantuan Palestin.

“Alhamdulillah, tak sia-sia saya bawa gitar ni jauh dari Jogjakarta,” katanya turut mendoakan khusnul khotimah buat mereka yang bermurah hati untuk menderma.

Pada konsert berkenaan, Sakti atau dikenali sebagai Salman Al-Jugjawy menyanyikan beberapa lagu antaranya Cahaya Terang dan Bertasbih selain Buat Aku Tersenyum serta Sephia dengan mengubah liriknya menjadi kerohanian.

Kemuncak konsert anjuran Icon Entertainment itu menyaksikan Opick mempersembahkan lagu popularnya seperti Assalamualaikum, Rapuh, Di Bawah Langit-Mu, Bila Waktu Tlah Berakhir, Tombo Ati, Alhamdulillah dan Palestine Is Calling You.

Konsert dakwah dan ketuhanan yang berlangsung selama tiga jam itu turut menampilkan artis tempatan iaitu Nur Fazura, Zizi Kirana, Amir Masdi, Adi Priyo, Yabang Khalifah dan UNIC.

Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post