Isteri Kepada Pelakon Raja Afiq Tinggal Karier P0lis Demi Jadi Pramugari , Realisasi Impian Sejak Kecil.

Isteri kepada pelakon Raja Afiq menjelaskan keputusan meninggalkan karier sebagai anggota p0lis kerana sudah 15 tahun berkhidmat dan merasakan sudah tiba masa melakukan perkara lain.

Soffwany Yusoff, 35, dia memilih pekerjaan sebagai pramugari kerana ia cita-citanya sejak kecil selain yakin dapat menggunakan pengalaman sebagai anggota pemerhati udara Subang berpangkat Korperal dalam tugasnya di awan biru.

"Saya berhenti bukan sebab nak jadi pramugari tapi sebab sudah lama sangat dalam PDRM.

"Tapi saya memang bercita-cita nak jadi pramugari sejak kecil tapi peluang tiada sebab jauh nak pergi temuduga memandangkan saya dulu menetap di Taiping, Perak.

"Manakala kebanyakan temuduga pula dibuat di Kuala Lumpur.

"Kebetulan sebelum berhenti saya memang dalam unit udara... Jadi selepas berhenti itu, terfikir alang-alang ada asas kenapa tak cuba sertai mana-mana syarikat penerbangan," katanya ketika dihubungi mStar pada Ahad.

Soffwany sebelum ini ada berkongsi foto memperlihatkan dia berjaya menamatkan latihan sebagai pramugari dengan sebuah syarikat penerbangan.

Dalam pada itu, Soffwany memberitahu Raja Afiq tidak menghal4ng keputusannya itu sebaliknya menyokong penuh dia mengejar impian.

Malah katanya, selain mendapat tawaran daripada Malaysia Airlines (MAS), dia juga ditawarkan bekerja dengan syarikat penerbangan antarabangsa iaitu Singapore Airlines (SIA).

"Tak sangka dua-dua 'sangkut' dan selepas berbincang dengan suami kami ambil keputusan untuk terus menetap di Malaysia dan menerima tawaran daripada MAS," katanya.

Wany yakin kerjaya baharu tak jejaskan hubungan dengan suami.

Sementara itu, Soffwany berkata, dia yakin dapat menyeimbangkan antara karier dan tugas sebagai isteri kepada Raja Afiq meskipun akan sering berjauhan.

Katanya, jadual kerjanya sekarang juga tidak banyak jauh beza ketika bertugas sebagai anggota p0lis yang tidak menentu masa.

"Setakat ini okay sahaja sebab dah terbiasa ketika bersama PDRM pun saya sibuk juga.

"Dulu dengan unit udara selalu juga terbang sana sini," jelasnya.

Untuk rekod, Soffwany dan Raja Afiq mendirikan rumah tangga pada 19 September 2020 di sebuah masjid di Shah Alam, Selangor.

Pasangan ini belum dikurniakan cahaya mata.

Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post