Alif Teega Serahkan Semua Aset Kepada Isteri Pertama , Aisyah Hijanah Bukan Gil4 Harta Cuma Fikir Masa Depan Akan Terjamin.

Peka haknya sebagai isteri pertama, personaliti media sosi4l Aisyah Hijanah berkata suaminya iaitu Alif Teega bersetuju memindahkan kesemua harta dan aset dibina sejak awal perkahwinan atas namanya.

Meskipun reda menerima takdir p0ligami, Aisyah atau Aisyah Hijanah Azhari, 28, berkata tind4kannya itu merupakan salah satu usaha dia menuntut haknya selepas melalui sus4h payah bersama suami sebelum ini.

"Segala hasil titik peluh yang dibina dari awal bersama suami (aset harta sepencarian), telah dipindahkan seratus peratus kepada milik Aisyah termasuklah share syarikat, rumah, kereta dan aset-aset yang lain.

Aisyah syukur suami beri kerjasama baik dalam proses penyerahan harta.

"Lindungi hak dan usaha anda. Catat semua aset bersama dan buat satu perjanjian khas. Kalau mampu lantik peguam, silakan.

"Pada awal mungkin kita akan blur, tapi bila kita cuba bertenang dan berdamai dengan takdir, kita akan dapat jalan. Jangan mengalah terlalu awal," katanya menerusi satu hantaran di Ig pada petang Isnin.

Dalam perkongsian tersebut, Aisyah juga menasihati wanita yang hidup berp0ligami tidak terburu-buru membuat keputusan meminta cerai sebaliknya tenang mencari penyelesaian berdepan k0nflik rumah tangga itu.

Menurut Aisyah, dia bukanlah se0rang isteri mata duitan, namun tindakan itu bagi memastikan kehidupannya bersama anak-anak terjamin.

Malah Aisyah juga berterima kasih kepada Alif kerana memberikan kerjasama baik dan menyerahkan hak yang sepatutnya kepada dia serta anak-anak.

"Bukan bermakna kita t4mak atau g1la harta, tetapi nak selamat dan jaminan untuk diri serta anak-anak. Sentiasa minta Allah beri petunjuk dan cari jalan yang terbaik.

"Anda perlu mengawal em0si anda dan bertenang kalau tidak akan meros4kkan segalanya," ujarnya.

Pada 23 November lalu, Alif membuat pengakuan dia berpoligami dan penjelasan tind4kannya itu dibuat bagi mengelakkan timbul sebarang fitn4h di kemudian hari.

Aisyah pula meminta orang ramai tidak bercakap buruk mengenai perkahwinan kedua suaminya itu dan meminta mendoakan kebahagiaan Aliff dan isteri baharunya yang tidak dided4hkan identitinya.

Isu ini menjadi lebih hangat selepas ahli keluarga Aisyah Hijanah tampil membuat pended4han mend4kwa Alif pernah memukvl isterinya dan mereka sekeluarga mengetahui serta menjadi saksi terhadap setiap perkara yang berlaku.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post