Guna katil Hspital Sebab Selesa , Bukannya Terlantar S4kit .Pelakon Jaafar Onn Semakin Pulih Selepas Jalani Pembed4han Lulut.

Selepas dua bulan menjalani pembed4han akibat jangk1tan kuman pada lutut, kesihatan pelak0n dan pengacara Jaafar Onn semakin pulih selain sudah mampu menguruskan diri sendiri.

Jaafar, 72, berkata, dia juga sedia kembali menerima sebarang tawaran lakonan sekiranya ada mana-mana produksi mahu mengambilnya berlakon.

"Mungkin disebabkan masuk hspital sebelum ini, pihak produksi menyangka saya masih berehat tetapi Alhamdulillah keadaan saya semakin baik.

"Selepas pembed4han pun saya ada terima tawaran berlakon cuma babaknya tidak banyak. Semoga Allah beri kekuatan untuk saya kembali bekerja," katanya.

Pada 1 Oktober lalu, Jaafar dimasukkan ke Hspital Sultan Idris Shah, Serdang selepas mengadu ses4k nafas.

Doktor bagaimanapun ketika itu memaklumkan dia tidak mengalami sebarang s4kit kronik namun perlu menjalani pembed4han pada bahagian lutut akibat jangk1tan kuman.

Tambah Jaafar pendapatannya juga sedikit terjejas disebabkan kurang menerima tawaran sejak keluar hspital.

Terima kasih kepada mereka yang sentiasa bertanya khabar dan menghulurkan bantuan.

"Memanglah pendapatan tidak banyak sekarang sebab sebab saya kurang bekerja. Tetapi saya tidak boleh nak bimbang dan sentiasa percaya kepada rezeki. Syukur masih boleh meneruskan kehidupan.

"Kawan-kawan juga ramai membantu. Terima kasih kepada mereka yang sentiasa bertanya khabar dan menghulurkan bantuan. Dalam keadaan saya s4kit ini pun ramai datang ke rumah," ujarnya.

Bercakap lanjut, Jaafar juga memberitahu dia kini berhati-hati dalam pergerakan memandangkan luk4 pada bahagian lutut masih belum sembuh sepenuhnya.

"Ada anak saudara berikan katil hspital supaya saya dapat berehat dengan selesa di rumah. Walaupun boleh bergerak, tetapi kena sentiasa berhati-hati.

"Apa yang penting saya amat bersyukur kerana tiada masal4h kesihatan lain. Cuma disebabkan umur semakin meningkat perlulah sentiasa jaga pergerakan dan pemakanan," jelasnya.

Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post