Isteri Sedang Sarat Hamil Anak Pertama , Suami M4ut Selepas Did4kwa Jatuh Dari Ketinggian 32 Meter Ketika Bekerja

Tanda pagar (hashtag) #JusticeForAhmadYusof dapat dilihat di media sosi4l selepas tularnya kisah seorang pekerja yang m4ut di sebuah kilang pada awal pagi Khamis.

Menerusi hantaran Fb, seorang individu mend4kwa mngsa, Ahmad Yusof terk0rban selepas terbabit kemal4ngan di sebuah kilang di Banting, Selangor.

Apa yang lebih menyedihkan, individu itu berkata isteri Allahy4rham kini sedang sarat mengandung dan pasangan berkenaan sedang menanti kelahiran cahaya mata yang pertama.

"Salam takziah buat seluruh ahli keluarga arwh. Semoga ada keadilan untuk arwh. Kilang di Bandar Mahkota, Banting, Selangor tak nak bert4nggungjawab atas kemati4n arwh.

"Tolong viralkan. Arwh mempunyai isteri yang tengah sarat mengandung anak pertama mereka," ujar individu itu.

Dalam hantaran sama, individu itu turut berkongsi kronologi kejadian dan mend4kwa pihak kilang cuba mengalihkan mngsa supaya k3s dapat ditutup serta merta.

D4kwanya lagi, Ahmad Yusof tidak menghembuskan nafas terakhir di hspital, sebaliknya mninggal dunia di tempat kejadian.

"Arwah sedang menjalankan pembersihan di lantai atas (belting) dengan ketinggian 32 meter. Waktu pembersihan, arwh tersangkut di belting, tertarik dan menyebabkan arwh jatuh dan mninggal di tempat kejadian.

"Pihak kilang tidak mahu bert4nggungjawab lalu menyuruh dan mem4ksa pekerja yang lain untuk mengangkat arwh dan dialihkan ke tempat lain supaya k3s ini dapat ditutup dengan serta merta. Arwh dihantar ke hspital menggunakan van putih.

"Saya mendapati cerita arwh masih lagi hidup sewaktu di hspital itu hanya cerita yang tidak betul semata-mata untuk menutup k3s di tempat kejadian, report mengatakan arwh mninggal di jalan," d4kwanya lagi.

Selain Fb, kisah mengenai kemati4n pemuda itu turut tersebar menerusi laman X dan TikT0k sehingga meraih perhatian net1zen yang mahu arwh diberikan keadilan sewajarnya.

Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post