"Mak Aku Tu , Aku Lempang Kau Nanti"Gadis Merungut Bakal Mentua Jenis Cakap Lepas , Bf Terus Hilang Sabar

Dah la disindir bakal mentua, kekasih pula hanya diam membatu tidak berkata apa-apa.

Begitulah nasib malang menimpa se0rang gadis yang pernah tular kerana dibawa berjumpa dengan ibu kekasihnya buat pertama kali, pada awal pagi.

Menerusi video terbaharu yang dimuat naik gadis yang sama, kedengaran dia sedang bersemuka dengan teman lelakinya pada waktu malam.

Menerusi perbualan ketika berada di dalam kereta, si gadis meluahkan kekecewaan dengan sikap ibu kepada kekasihnya lebih-lebih lagi apabila dikaitkan dengan nilai hantaran yang layak diterima.

Dalam rakaman secara tersembunyi itu kedengaran teman lelakinya enggan untuk memanjangkan lagi isu yang berlaku.

"Sekarang ni you tak puas hati sangat kenapa? Kan dah selesai dah dalam telefon. Sampai nak jumpa ni, aduh.

"Habis tu I? I boleh buat apa kan? Mak I tu," kata si lelaki.

Masih tidak berpuas hati, gadis tersebut terus mengulangi rungutannya bagi mendapatkan perhatian teman lelaki.

"I memang tak puas hati pun semalam. I macam pelik tiba-tiba mama you nak 'tib4i' I. Lepas tu dia yang suruh tunggu. You sikit pun tak back up I.

"Memang mak you... (tapi) you kenalah back up I sikit. You tahu tak, tiba-tiba nak cerita pasal hantaran tu," katanya dengan nada tinggi.

Keadaan yang tegang itu sekali gus membuatkan teman lelakinya panas hati ibarat menyimbah minyak pada api yang sedang marak.

Lelaki itu berkali-kali mengulangi pendiriannya yang dia terpaksa berbuat demikian kerana wanita yang menegur kekasihnya itu adalah ibunya sendiri.

"Sekarang ni kau nak tengking aku ni kenapa? Kau ni buat serabut otak aku je. Eh kau ni serabut otak aku je lah.

"Kan mak aku tu. Habis tu kalau tak jadi pun nak buat macam mana. Kan mak aku. Dah la kau. Ish, aku lempang kau nanti. Dah, serabutlah.

"Keluarlah, keluar, keluar. Aku banyak lagilah boleh cari. Kau ni menyusahkan otak akulah!" katanya menengking.

Kan dah kena. Ada orang tak boleh usik mak dia.

Di ruangan komen, rata-rata net1zen menyifatkan kekasih gadis itu sebagai 'anak emak', termasuk mempersoalkan sama ada k0nflik yang berlaku antara dia, kekasih dan bakal ibu mentua sekadar content semata-mata.

"Content ke real ni? Eksperimen sosi4l guys.

"Kan dah kena. Ada orang tak boleh usik mak dia.

"Betul la tu, tak kan nak lawan mak sendiri sebab perempuan," komen netizen.

Terdahulu, tular video gadis berkenaan ditegur ibu kepada teman lelakinya kerana seolah-olah tidak menjaga keh0rmatan diri kerana masih berada di luar rumah bersama kekasih pada awal pagi.

“Muka dah cantik, baju dah cantik. Baju kurung dah macam perempuan Melayu terakhir. Kenapa bawa balik pukul dua tiga pagi ni?

“Kalau hantaran ni, dua tiga ribu je dik,” kata si ibu kekasih yang merujuk kepada adab dan perilaku gadis itu yang seolah-olah tidak tahu menjaga batas pergaulan.

Sumber:mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post