Ayah Kepada Pelakon Zarina Zainuddin Mninggal Dunia Petang Isnin

Zarina Zainuddin berkongsi khabar duka bapanya iaitu Zainuddin Ibrahim mninggal dunia pada pukul 6.40 petang hari Isnin akibat k4nser prostat tahap empat.

Allahy4rham yang berusia 73 mninggal dunia ketika dalam perjalanan ke hspital dari rumahnya yang terletak di Sendayan, Negeri Sembilan.

"Ayah saya disahkan menghidap k4nser prostat sejak beberapa bulan lalu. Keadaan dia memang uzur selepas s4kit.

"Semalam (Isnin) adik hubungi saya dan maklumkan ayah perlu ke hspital kerana berlaku pendar4han. Tidak lama kemudian adik maklumkan sekali lagi ayah sudah mninggal dunia," katanya 

Jnazah selamat dikebumikan di tanah perkuburan berdekatan kediaman pada malam Isnin.

Tambah Zarina dia juga sebelum ini pernah berhasrat untuk membawa menerima rawatan di hspital berdekatan sekitar Kuala Lumpur namun bapanya memilih untuk tinggal di rumah.

"Sejak s4kit pernah juga saya beritahu nak bawa dia tinggal di KL dan dapatkan rawatan di sini. Namun dia tetap nak terus tinggal di rumahnya.

"Ada juga saya menziarahi ayah baru-baru ini. Keadaannya pun sudah uzur sehingga saya sendiri tak sanggup nak kongsi gambar kami bersama," ujarnya.

Dalam masa sama pelakon ini turut mengucapkan penghargaan buat ahli keluarga dan rakan-rakan yang mendoakan buat Allahy4rham.

Zarina mengucapkan penghargaan buat yang mendoakan arwh bapanya.

"Semalam selepas arwh menghembuskan nafas terakhir, kami terus buat keputusan untuk segerakan urusan pengkebumian.

"Ada juga yang tidak sempat sampai melihat jnazah dan saya mohon doakan sahaja. Syukur semua berjalan lancar. Terima kasih atas ucapan dan doa semua," jelasnya.

Sumber:Mstar

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post