Permain Keyboard Kembara Dan Ilusi Md Shah Disahkan Mninggal Dunia Akibat K4nser Kelenjar

Pemain keyboard kumpulan Kembara dan Ilusi Md Shah mninggal dunia kira-kira pukul 12 tengah hari pada Rabu.

Nazrul memberitahu Allahy4rham menghembuskan nafas terakhir di Hspital Sultanah Aminah Johor Bahru disebabkan k0mplikasi k4nser kelenjar.

Md Shah atau Md Shah Othman berusia 73 tahun.

Berita tersebut disahkan oleh menantunya iaitu Nazrul Tahir.

"Bapa mentua saya baru sahaja mninggal dunia pukul 12 tengah hari tadi," katanya.

Nazrul memberitahu arwh disahkan menghidap k4nser kelenjar pada bulan lalu selepas membuat pemeriksaan rapi selepas hilang selera makan dan minum.

Bagaimanapun pada Selasa lalu, Md Shah tiba-tiba jatuh s4kit sebelum dikejarkan ke hspital berkenaan dan mninggal dunia pada Rabu.

"ayah baru sahaja dapat keputusan disahkan k4nser tak sampai sebulan pun. Semalam dia jatuh s4kit dan dikejarkan ke hspital dan mninggal dunia hari ini," ujarnya.

Sementara itu, Nazrul memaklumkan jnazah akan dibawa pulang ke rumahnya di Kampung Bendahara sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Sungai Danga, Johor Bahru selepas solat Asar.

Untuk rekod, Md Shah merupakan pemain keyboard bagi kumpulan popular era 90-an iaitu Kembara dan Ilusi.

Kali terakhir arwh membuat persembahan iaitu menerusi Konsert Kembara Panaroma Jingga: 1444 Hijrah di Dewan Plenari Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) pada 31 Julai 2022.

Kumpulan Kembara terdiri daripada Datuk M Nasir selaku vokalis, Zoul (gitar, penyanyi), Rahman Suri (bass) dan Shahrum Basiron (dram).

Sumber:hm

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post