"Terharu Dengar , Sampai Hati Ini Bergetar" Netizen Terharu Tengok Budak Lelaki Bantu Ibu Azankan Adik Dan Tanam Ur1

Tul4r baru-baru ini video yang memaparkan momen seorang kanak-kanak lelaki mengazankan adiknya yang baru lahir sehingga mencuri perhatian wargnet.

Menerusi video yang dimuat naik di TikT0k, kejadian tersebut dipercayai berlaku di Indo'nesia yang menyaksikan kanak-kanak lelaki tersebut bertind4k mengazankan adiknya sejurus selepas bayi itu lahir.

Difahamkan ibu kepada kanak-kanak berkenaan bersalin tanpa suami di sisi kerana lelaki tersebut sedang bekerja selain tiada ahli keluarga lelaki yang lain untuk membantu mengalunkan azan.

Tiada lelaki lain selain anaknya yang satu ini, mengazankan bayi ibunya. MasyaAllah dengan suara yang amat merdu.

Selain mengazankan adiknya, kanak-kanak itu juga sangat bertanggungjawab kerana dia dilihat menolong keluarganya semasa proses menanam ur1.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata wargnet tersentuh melihat tindakan kanak-kanak tersebut dan memuji suara merdunya ketika mengalunkan azan.

Dalam pada itu, mereka turut menyifatkannya sebagai seorang anak yang soleh dan mendoakannya agar menjadi insan yang berguna.

Kamu anak yang hebat, kamu pasti akan bahagia dunia akhirat.

MasyaAllah adik, aku menangis mendengar lantunan azan kamu. Jadi anak yang soleh ya.

MasyaAllah sumpah merinding, ibu bapa mu pasti bangga dengan kamu.

Sungguh indah lantunan azan, sampai hati ini bergetar. Membesarlah menjadi anak yang soleh agar ibu bapa bangga denganmu dunia dan akhir4t.

Sumber: Tiktok

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post